S House
Concept design
Our project 'S House' is looking to use prefabricated off-site timber technology to transform a post war 1950's detached house in Cambridge. The new design embraces a large garden at the rear to form a modern, light filled, family living space at ground floor. An improved secondary entrance with associated bike storage, utility and cloakroom is to be created toward the front of the property.

The limited rear access has generated a design made from a kit of parts which, once assembled, will both transform the house and inform the material qualities and character of the new additions.
Stacks Image 257
Stacks Image 262
Early design stage
The design is still at an early stage (RIBA Stage 2), but already the client can start to envisage their new home - which in itself will raise more design questions and help the design to develop.
Stacks Image 264
An integral part of our approach to the design uses parametric software to help clients envisage their new space and how it works with the existing layout. Once the basic principles of the project brief has been established and tested through sketches and plan layouts, we are able to start evolving the design, overlaying other design aspects that will effect the final outcome. The model also allows us to test and reiterate the design to optimise natural daylight and solar energy benefits. This is undertaken in parallel with considerations of building construction, how it can be assembled and what it might cost.

More important however, the client will be able to imagine what the spatial and material qualities of the space might be like.
Stacks Image 242
Stacks Image 247

This site uses cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our site, analyse site traffic, and understand what our audience might be looking for and where our audience is coming from.